ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
11ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, έγινε στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» η γιορτή της λήξης του 11ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου 2015-2016.

Η συμμετοχή των παιδιών στο Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης αυξάνεται κάθε χρόνο. Φέτος πήραν μέρος 950 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, του Παπάγου, του Αμαρουσίου και της Φιλοθέης.

Ο Μαραθώνιος διοργανώνεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Χαλανδρίου και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»(Βραβείο 2013 του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού Βιβλίου – Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ και 2 φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren) σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης». Είναι ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, που διαβάζουν προτεινόμενα βιβλία (από τις βιβλιοθηκονόμους και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου) και βραβεύονται στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της ανάγνωσης στα παιδιά του δημοτικού, καθώς και η ενίσχυση της δημιουργικότητας με αφετηρία το καλό βιβλίο. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως παρουσιάσεις των προτεινόμενων βιβλίων στην παιδική βιβλιοθήκη και στα σχολεία, διαδραστικά παιχνίδια με τα βιβλία της βιβλιοθήκης και άλλες δράσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση της αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών.

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν με τις προσφορές τους κάθε χρόνο οι εκδότες παιδικών βιβλίων, οι οποίοι εμπλουτίζουν την παιδική βιβλιοθήκη με τους προτεινόμενους τίτλους και είναι χορηγοί δώρων της κλήρωσης.

Φέτος ο Δήμος Χαλανδρίου προσέφερε 8 ετήσιες αθλητικές συνδρομές στο κολυμβητήριο, 5 θέσεις στο καλοκαιρινό Camp και 8 συνδρομές σε προγράμματα και δράσεις που θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο. 

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης προσέφεραν τρεις δώροεπιταγές για την αγορά σχολικών ειδών.

Το Ίδρυμα Ζήση προσέφερε μία ετήσια συνδρομή στο τμήμα Ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Οι εκδότες χορηγοί ήταν : Άγκυρα, Καλειδοσκόπιο, Καλέντης, Κέδρος, Λιβάνης, Μεταίχμιο, Μίνωας, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Ψυχογιός, Μάρτης, Polaris, Διόπτρα, προσέφεραν πολλά -πολλά βιβλία και έδωσαν την δυνατότητα οι νικητές που κληρώθηκαν να είναι περισσότεροι.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Συμεών Ρούσσος και η κ. Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης»). Παραβρέθηκε και χαιρέτησε η συγγραφέας Πρωτόγερου Ασπασία, της οποίας το βιβλίο «Το σκοταδάκι που φοβόταν» συμμετείχε στον 11ο Μαραθώνιο. Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η Διευθύντρια Πολιτισμού, δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων, γονείς και πολλοί- πολλοί μικροί αναγνώστες.

Οι βιβλιοθηκονόμοι συγχάρηκαν όλα τα παιδιά για τις προσπάθειές τους και ευχαρίστησαν τους γονείς και τους δάσκαλους για τη συνεχή υποστήριξη της βιβλιοθήκης και των προγραμμάτων της. Επίσης ανακοίνωσαν και την έναρξη της καλοκαιρινής δράσης στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης με τίτλο «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»

Για τη συμμετοχή τους στον 11ο Μαραθώνιο, όλοι οι μαθητές που ήρθαν στη γιορτή λήξης, παρέλαβαν τον έπαινό τους και με το τέλος της γιορτής γλυκάθηκαν με παγωτό χωνάκι.

Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης είναι ένας δυναμικός ετήσιος θεσμός στο Χαλάνδρι και η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» το σημείο αναφοράς του.

Ο 12ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με πολύ περισσότερες συμμετοχές και δραστηριότητες στα σχολεία και στην Παιδική Βιβλιοθήκη…

Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Χαλανδρίου